Schrijfweken

Intuïtief schrijven – volg je hart en zet jezelf in het volle zonlicht

In het najaar van 2022 / voorjaar 2023 hoop ik mijn eerste schrijfweek te kunnen geven. 

De intuïtieve schrijfweken hebben als thema, trouw zijn aan jezelfDat is niet zonder redenHet verhaal van Ellen in mijn boek – Ik herinner me jou – gaat hieroverHet is mijn verhaal. Voor mij houdt het in dat je geen concessies doet aan wie je bent om een ander te plezieren. Je relatie met jezelf is het allerbelangrijkst. Die gaat tenslotte een heel leven mee. Wat heb jij nodig en waar word jij gelukkig van? In plaats van, wat moet ik doen/veranderen om deze relatie goed te houden? Het laatste ontneemt je je vrijheid.

Het is een voortdurend doorgaand proces waarmee ik zelf ook nog steeds niet klaar ben. Loslaten wat er is geweest en nadenken over waar je naar toe gaat. Het leven is een reis en dat is en blijft het.

Ongetwijfeld heb jij ook al het nodige meegemaakt. Daarom zijn mijn intuïtieve schrijfweken zeker niet therapeutisch bedoeld. Het gaat erom dat je schrijft over wat er voor jou toe doet. Zodat je verbeterde of nieuwe inzichten krijgt. Schrijven werkt verbindend. Op een diepere laag verbind je je met jezelf en door naar elkaar te luisteren zonder oordeel ook met anderen.

Mijn schrijfweken worden een fijne mix van inspanning en ontspanning. In de intuïtieve schrijfweken gaat het niet om prestatie of resultaat, maar om intentie en bewustwording. Het is ook de bedoeling dat er veel gelachen wordt. Een schrijfweek intuïtief schrijven is vooral ook een cadeau aan jezelf. Jij bent het namelijk waard. Om jezelf even helemaal in het volle zonlicht te zetten.

In een kleine groep van 6-8 vrouwen deel je op een veilige en respectvolle manier met elkaar waar je staat in je leven en waar je naartoe wilt. Soms is dat confronterend en emotioneel, soms relativerend en humoristisch.

Familie-of levensverhalen schrijven

Hoe vaak hoor je niet iemand zeggen: ‘Ik zou er wel een boek over kunnen schrijven.’ En als mensen horen dat ik schrijf, zeggen ze vaak: ‘Ik heb nog wel een mooi verhaal voor je.’ Voor de meesten blijft het bij deze gedachte, anderen willen er echt werk van  maken. Maar weten niet waar te beginnen of lopen vast. Reken maar dat mij dat ook vaak is overgekomen. Er liggen nog wel wat onafgemaakte manuscripten van mij in een la. Wil jij serieus aan de slag met een familie- of levensverhaal? Dan nodig ik je uit voor een schrijfweek familie-of levensverhalen schrijven. Eerst verkennen we met elkaar waar je over wilt schrijven om vervolgens met behulp van praktische oefeningen aan de slag te gaan. Het voordeel van schrijven in een groep is dat je elkaar feedback kunt geven en kunt helpen.

Sneak preview

De schrijfvakanties organiseer ik bij Villa Fahala aan de Costa del Sol in Spanje. De locatie wordt beschreven in mijn boek ‘Ik herinner me jou’. Dat is niet zonder reden. Deze plek heb ik in mijn hart gesloten. Niet alleen omdat het een heerlijk vakantieverblijf is op een prachtige plek, maar ook omdat het wordt gerund door eigenaresse Nicole, een warme, betrokken en gastvrije vrouw.

In het najaar van 2022 hoop ik mijn eerste schrijfweek te kunnen geven.

Schrijf je nu in voor een schrijfweek

Inschrijven Schrijfweek