Over Elly

Ik ben opgegroeid in Ridderkerk, een middelgrote plaats onder de rook van Rotterdam. Terwijl mijn broer en zus vaak buiten speelden, zat ik met een boek op de bank. Een verhaal kon mij helemaal opslokken. Dan zag of hoorde ik niets meer. En ik schreef. Dagboeken vol. Nederlands was op school mijn favoriete vak. Regelmatig kregen we de opdracht een opstel te schrijven. Vaak werd ik door de leraar naar voren gehaald om voor te dragen uit eigen werk. Je kon me niet gelukkiger maken en het vervulde me met trots. Ik was blijkbaar ergens goed in.

Lezen voedde mijn avontuurlijke geest. Een tijd lang wilde ik journaliste worden, liefst in het buitenland. Met de pen op avontuur zat er dus blijkbaar al vroeg in. Het is het niet geworden. Omdat ik werd uitgeloot voor de school voor de journalistiek ging ik au-pair naar Frankrijk en toen ik terugkwam koos ik voor een studie HBO-communicatie. Een vak waarin ik gelukkig ook mijn liefde voor het schrijven kwijt kon. Jaarverslagen, nieuwsbrieven, persoonlijke verhalen voor magazines, blogs, ik draaide er mijn hand niet voor om. Later is er advieswerk bijgekomen en ben ik trainingen gaan geven in zakelijke correspondentie en storytelling, iets wat ik ook heel graag doe. Ik word er blij van om mensen te helpen tot het beste resultaat te komen. Vanaf 2009 heb ik diverse creatieve schrijfopleidingen gevolgd bij Scriptplus in Amsterdam Ook heb ik een opleiding tot intuitief schrijfcoach gevolgd.

In 2018 zegde ik mijn vaste baan als communicatieadviseur op en ben ik naar Spanje vertrokken, naar de Costa del Sol. Daar ben ik Trouwen in Spanje gestart. Voor bruidsparen regelde ik hun bruiloft van A tot Z. Een jaar later merkte ik dat het lastig was een Nederlandse trouwambtenaar te vinden. In Nederland zijn er genoeg, maar als je die naar Spanje wilt laten komen betaal je reis-en verblijfkosten. Ik heb een opleiding gevolgd en ben het zelf gaan doen, met heel veel plezier. In 2022 heb ik Trouwen in Spanje verkocht. Vanaf 2023 doe ik alleen nog ceremonies onder de naam @Trouwambtenaarspanje. Het geeft me ontzettend veel positieve energie. Ik vind het heerlijk om een bruidspaar te interviewen, een goed verhaal te schrijven dat echt bij ze past en het met gevoel en humor te brengen.

Tegenwoordig verdeel ik mijn tijd tussen Nederland en Spanje. In de wintermaanden werk ik als communicatieadviseur en tijdens het trouwseizoen ben ik in Spanje. Tussendoor werk ik aan mijn 2e boek. In mijn vrije tijd lees ik graag, wandel met mijn hondje Bram, doe ik aan fitness en yoga. Ook ga ik graag naar het theater of uit eten.