Intuïtief schrijven

Een aantal jaren geleden kwam ik in contact met intuïtief schrijven of flowschrijven zoals het ook wordt genoemd. Met behulp van een aantal op het oog eenvoudige vragen kwam ik snel tot de kern van waar het nu eigenlijk om gaat. Terwijl ik schreef, snapte ik beter wat er echt aan de hand was. Waarom ik me bijvoorbeeld verdrietig voelde of waarom ik zo boos was. Schrijven hielp mij om bij het gevoel wat er onderlag te komen. Er ging een helende werking uit van intuïtief schrijven. Met het stellen van de juiste vragen en door gewoon mijn pen te volgen ontstond er verbinding tussen de woorden die ik opschreef en mijn onderbewuste waar mijn gevoelens en herinneringen lagen opgeslagen. Het was alsof mijn pen zijn eigen leven leidde.

Intuïtief schrijven heeft mij geholpen thuis te komen bij mezelf om van daaruit weer in verbinding te komen met anderen.

Intuïtief schrijven gaat niet over mooi schrijven, juist niet, alles wat je schrijft is goed. Het gaat over wat er in jou leeft. Het leert je om stil te staan bij je gevoel waar je je soms helemaal niet bewust van bent. Jouw gevoel druk je uit met woorden. En die woorden kunnen je verrassen en inzicht geven.

Met intuïtief schrijven laat je je hart spreken.

Ik hoop in het najaar van 2022 te starten met mijn eerste schrijfvakantie waarin ik met een groep gelijkgestemde vrouwen aan de slag wil gaan met intuïtief schrijven.